Autoverzekeraars zien marges verdampen

Digitale toepassingen

Nieuwe auto’s zijn uitgerust met een grote hoeveelheid aan elektronica en sensoren. De innovaties maken de auto’s veiliger en vergroten het rijcomfort. Wat vroeger echter iets “eenvoudigs” was om te herstellen, kan tegenwoordig snel een kostbare reparatie worden.

Gebruik mobiele telefoon

Ook het gebruik van een mobiel tijdens het rijden, zowel om te bellen als om even snel de mail of een bericht te lezen, veroorzaakt een sterke toename van het aantal ongevallen. Tevens vinden er op het gebied van wetgeving veranderingen plaats, die ertoe leiden dat verzekeraars meer schades moeten uitkeren. Bijvoorbeeld de introductie van vergoeding van affectieschade.

Vooral de premies van autoverzekeringen voor jongeren stijgen snel, omdat juist binnen deze groep onervaren en soms overmoedige bestuurders veel ongevallen plaatsvinden. Verzekeraars maken het grootste verlies op de verzekering van auto’s die alleen de schade vergoedt die de bestuurder met de auto aan derden toebrengt. Dat is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering waartoe elke autobezitter verplicht is. De premies voor deze verzekering stijgen dan ook het sterkst. Nieuw is dat er inmiddels verzekeringsmaatschappijen zijn die overwegen om niet meer alleen de WA-autoverzekering  te voeren. Zij willen dan alleen nog maar de WA-autoverzekering in combinatie met een cascoverzekering aanbieden. Een casco verzekering vergoedt de schade aan de eigen auto, ook al is het ongeval de schuld van de bestuurder zelf.

Zeker nu is advies bij een autoverzekering belangrijk

De markt van autoverzekeringen is sterk in beweging. De ene verzekeringsmaatschappij verhoogt de premie. De andere verzekeringsmaatschappij beperkt de verzekeringsvoorwaarden. Als kantoor volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij deze verschillen scherp in beeld. Zeker nu is het verstandig om bij de keuze van een autoverzekering ons kantoor even om advies te vragen.

Terug

Meer nieuws

Overlijdensrisicoverzekering: Wat is er nou precies aan de hand?

In de media is de afgelopen tijd het nodige te doen over overlijdensrisicoverzekeringen. In dit...

Lees meer

Aflossingsblij?

Kleinere hypotheekschuld, lagere woonlasten. Doen zou je zeggen! Maar let goed op wat de fiscale...

Lees meer

Einde aan ongevraagd bellen

Het Kabinet wil een einde maken aan de ongevraagde telefoontjes waarmee instellingen u producten...

Lees meer