Gaan de premies van autoverzekeringen door corona dalen?

Geen ingreep in bestaande premies

De autoverzekering die u heeft afgesloten, bent u aangegaan voor een bepaalde periode, meestal een jaar. Tijdens dit jaar blijven er, wat er ook gebeurt, de premies hetzelfde. Indien bijvoorbeeld door een hagelbui opeens een enorme schade ontstaat aan auto’s, dan heeft de verzekeringsmaatschappij gewoon pech. Zij kunnen dan niet tussentijds uw premie verhogen. Datzelfde principe geldt indien er, zoals nu, minder wordt gereden en er waarschijnlijk daardoor ook minder verkeersongevallen zijn.

Nadat de periode waarvan de verzekering is aangegaan is afgelopen, zal de verzekeringsmaatschappij u een nieuw premie berekenen. Heeft u ons als uw adviseur voor deze autoverzekering dan bestuderen wij dit bedrag en vergelijken dat met andere verzekeringsmaatschappijen. Indien wij tot de conclusie komen dat de premie te hoog is en ook de inhoud van de verzekeringsvoorwaarden en wijze waarop de verzekeraar de schades afwikkelt  niet naar verwachting is , dan zullen wij u een voorstel doen om de verzekering voor een nieuwe periode bij een andere verzekeringsmaatschappij af te sluiten.

Schadelast stijgt jaarlijks

De reden waarom wij niet denken dat in het komend jaar verzekeringsmaatschappijen massaal hun premies voor autoverzekeringen zullen verlagen is onder meer gelegen in het feit dat het totale bedrag aan schades aan motorrijtuigen elk jaar stijgt. Dat heeft niet alleen te maken met het aantal verkeersschades. Maar ook met het feit dat de onderdelen van de auto steeds duurder worden. Neem bijvoorbeeld een voorruit. Een aantal jaren gelden had je voor een paar honderd euro een nieuw raam. Bij steeds meer nieuwe auto’s is de voorruit inmiddels een hightech voorwerp geworden, waarin bijvoorbeeld beelden worden geprojecteerd. Bij vervanging kosten deze opeens meerdere duizenden euro’s. Zo zit de moderne auto vol met zaken die bij vervanging gewoon heel veel kosten.

Enorm veel vernielingen

De pers bericht er niet meer altijd over. Maar het aantal voertuigen dat jaarlijks moedwillig wordt beschadigd of in brand wordt gestoken is buitensporig hoog. In 2019 is er bij de politie maar liefst 34.340 maal aangifte gedaan van moedwillige beschadiging. Wat de media nog haalt is wanneer door brandstichting meerdere auto’s tegelijkertijd uitbranden. Wat de “lol” van deze vernielingen is? We weten het niet maar we zien wel dat elk jaar het aantal schades hierdoor hoger wordt.

Wat er gaat gebeuren?

Wat er na het lopende verzekeringsjaar met de premie van uw autoverzekering gaat gebeuren? We weten het op dit moment echt nog niet. Maar we beloven u het scherp in de gaten te houden!Terug

Meer nieuws

Een fietsstraat of een fietspad dat is niet hetzelfde

Er komen in Nederland steeds meer fietsstraten. Met aan het begin van de weg een bord waarop te...

Lees meer

Duurzaam schadeherstel

Duurzaam herstel moet de norm worden bij het afhandelen van schade, in plaats van vervangen Lees meer

Aansprakelijkheid tijdens sport en spel

Veel Nederlanders beoefenen sport via een vereniging. Vooral tijdens wedstrijden kan letsel... Lees meer