Jong en op jezelf wonen? Even de verzekeringen controleren

De ver van mijn bed show

Als financieel adviseur spreken wij regelmatig met jongeren die op zichzelf gaan wonen. Deze gesprekken vinden vaak plaats onder “zachte aandrang” van de ouders. Verzekeren is niet bepaald een onderwerp dat bij veel jongeren hoog op hun lijst met interesses staat. Vaak zal blijken dat allerlei aanpassingen wenselijk zijn. Bijvoorbeeld dat de verzekeringen van de ouders moeten worden aangepast om te voorkomen dat er dubbele premies worden betaald. Of dat bepaalde verzekeringen op naam van het kind moeten worden gesteld

In het buitenland studeren?

Veel jongeren gaan ook voor kortere of langere tijd in het buitenland studeren. Dat kan gevolgen hebben voor onder meer de zorgverzekering. Wie als student naar het buitenland gaat, blijft meestal verzekerd op de Nederlandse basisverzekering. Maar dat ligt anders als er naast de studie ook gewerkt wordt of een bepaalde stage wordt gelopen. In dat geval vervalt de basisverzekering en moet het kind zelf een ziektekostenverzekering afsluiten voor zijn buitenlandsverblijf. Voor kinderen die in het buitenland gaan studeren is een handige checklist beschikbaar: www.wilweg.nl/checklist. Vergeet ook de reisverzekeing niet; studeren in het buitenland is niet hetzelfde als vakantie vieren en ook daar moet naar gekeken worden.

Wij verzorgen de aanpassingen

Ons kantoor is u hierbij graag van dienst. Wij controleren welke aanpassingen wel en niet nodig zijn en zien erop toe dat de verschillende verzekeringsmaatschappijen dit goed uitvoeren.

Terug

Meer nieuws

Verschillen bij autoverzekeringen worden groter

Kijkt u alleen naar hoe hoog de premie is van uw autoverzekering? Vergelijken op prijs is prima,...

Lees meer

Wij hebben méér dan 347 seconden voor u de tijd!

Bij grote financiële instellingen vinden aan de lopende band reorganisaties plaats. Bijna altijd...

Lees meer

Wees verstandig: beperk risico’s van brand

Hoe brandveilig is uw wasdroger? Dit en andere belangrijke vragen rondom brandpreventie.

Op...

Lees meer