Jong en op jezelf wonen? Even de verzekeringen controleren

De ver van mijn bed show

Als financieel adviseur spreken wij regelmatig met jongeren die op zichzelf gaan wonen. Deze gesprekken vinden vaak plaats onder “zachte aandrang” van de ouders. Verzekeren is niet bepaald een onderwerp dat bij veel jongeren hoog op hun lijst met interesses staat. Vaak zal blijken dat allerlei aanpassingen wenselijk zijn. Bijvoorbeeld dat de verzekeringen van de ouders moeten worden aangepast om te voorkomen dat er dubbele premies worden betaald. Of dat bepaalde verzekeringen op naam van het kind moeten worden gesteld

In het buitenland studeren?

Veel jongeren gaan ook voor kortere of langere tijd in het buitenland studeren. Dat kan gevolgen hebben voor onder meer de zorgverzekering. Wie als student naar het buitenland gaat, blijft meestal verzekerd op de Nederlandse basisverzekering. Maar dat ligt anders als er naast de studie ook gewerkt wordt of een bepaalde stage wordt gelopen. In dat geval vervalt de basisverzekering en moet het kind zelf een ziektekostenverzekering afsluiten voor zijn buitenlandsverblijf. Voor kinderen die in het buitenland gaan studeren is een handige checklist beschikbaar: www.wilweg.nl/checklist. Vergeet ook de reisverzekeing niet; studeren in het buitenland is niet hetzelfde als vakantie vieren en ook daar moet naar gekeken worden.

Wij verzorgen de aanpassingen

Ons kantoor is u hierbij graag van dienst. Wij controleren welke aanpassingen wel en niet nodig zijn en zien erop toe dat de verschillende verzekeringsmaatschappijen dit goed uitvoeren.

Terug

Meer nieuws

Het vliegt, maar is het ook verzekerd?

De prijzen dalen razendsnel. En wat is nu leuker om op vakantie of tijdens de bruiloft beelden...

Lees meer

Groene kaart: mee op vakantie of niet?

De vakantie komt eraan. Dit betekent vaak dat u ook weer met de auto of caravan op pad gaat. Met...

Lees meer

Voorkom financiële tegenvallers: het belang van de dekking medische kosten

Is het nodig om de dekking Medische kosten mee te verzekeren op een reisverzekering als je op...

Lees meer