Reizen na corona: de eerste keer op (auto)vakantie

Bereid je goed voor

Iedereen houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. De gevolgen van de versoepelingen kunnen soms betekenen dat regels weer (tijdelijk) aangepast of teruggedraaid worden. Om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws voor een specifieke bestemming, kunt u kijken op de website Nederland Wereldwijd van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vind je actuele informatie over de bestemming. Ook zie je welke maatregelen er gelden en wat wel en niet mag in het land waar je naar toe reist.

Reizen na corona met de auto

Door COVID-19 hebben we massaal thuisgewerkt en zoveel mogelijk onnodige ritjes vermeden. Gaat u deze zomer met uw auto op vakantie? Dan is het aan te raden om deze vooraf goed te controleren. Wanneer je een stilstaande auto na lange tijd weer gaat gebruiken kan dat in sommige gevallen namelijk problemen opleveren. Het is aan te raden om voor vertrek de auto te laten controleren door de garage. Zij kijken de auto na op een aantal belangrijke punten. Zelf kunt u de auto ook nalopen. In een volgend bericht geven we hiervoor een aantal tips.

Reserveer op tijd

Een autorit naar bijvoorbeeld Italië kost tijd en u reist hiervoor door verschillende landen. Ook als je op doorreis bent moet je je aan de voorgeschreven regels van het land houden. Het is ook in het buitenland van belang om in tankstations of in dorpjes onderweg voldoende afstand te houden. Wij adviseren daarnaast om een restaurant en een eventuele slaapplek onderweg ruim van tevoren te reserveren.

Mondkapjes

Er is de laatste maanden een hoop gediscussieerd over mondkapjes. Veel landen stellen mondkapjes op openbare plekken verplicht. Daarom is het handig om deze bij je te hebben. Vaak is een stoffen kapje voldoende. Deze kun je eventueel ook zelf maken. Wil je meer zekerheid? Dan heb je een mondkapje nodig die voldoet aan de Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar ook met zo’n mondkapje blijft het van belang dat je vaak je handen wast, in je elleboog niest en thuis blijft als je ziekteverschijnselen hebt.

Terug

Meer nieuws

Aansprakelijkheid tijdens sport en spel

Veel Nederlanders beoefenen sport via een vereniging. Vooral tijdens wedstrijden kan letsel... Lees meer

Het waait stevig. Wanneer heet dit een storm?

Afgelopen november en december en ook deze maand heeft het op allerlei plaatsen stevig gewaaid.... Lees meer

Lenen bij familie: komt vaker voor dan gedacht

De Nederlandsche Bank, DNB, heeft onderzoek gedaan naar hypothecaire leningen in Nederland. Op... Lees meer