Schade door een onbekend motorrijtuig

Waarborgfonds Motorverkeer

Nederland kent het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit fonds is speciaal in het leven geroepen voor situaties waarin u schade heeft die is veroorzaakt door een motorrijtuig, maar waarbij de eigenaar van het motorrijtuig onbekend is of niet verzekerd blijkt te zijn. U moet kunnen aantonen dat de schade is veroorzaakt door een motorrijtuig, zoals een auto, motor of bromfiets. Het moet gaan om materiële schade aan bijvoorbeeld uw fiets, auto of woning. Ook voor letselschade kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds. Wel geldt een eigen risico van € 250,--.  Dus “kleine” schades blijven in dit soort vervelende situaties toch voor uw eigen rekening.

Aangifte doen

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet vaststaan dat de schade is veroorzaakt door een motorrijtuig. Ook moet u uw best doen om de dader te vinden. In dat kader is het verplicht om van de schade aangifte te doen bij de politie. De winkelbediende in de inleiding is voor een succesvol beroep op het Waarborgfonds heel waardevol. Immers hij heeft gezien dat de schade door een motorrijtuig is veroorzaakt. Het is dan ook belangrijk dat u in dit soort situaties de namen en contactgegevens van eventuele getuigen noteert. Ook kunt u via andere middelen proberen te bewijzen dat de schade is veroorzaakt door een ander motorrijtuig, bijvoorbeeld door laksporen van de andere auto op uw auto.

Schade aan uw allrisk verzekerde auto

Stel u heeft een allrisk verzekering voor uw auto. U krijgt schade die veroorzaakt is door een onbekend gebleven, andere auto. Ook dan kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds. Namens u melden wij dan eerst de schade bij uw eigen verzekeraar. Melding bij het Waarborgfonds is dan niet meer nodig. Als een beroep op het Waarborgfonds mogelijk is, dan dient de verzekeraar een claim in bij het Waarborgfonds.

Terug

Meer nieuws

Aansprakelijkheid tijdens sport en spel

Veel Nederlanders beoefenen sport via een vereniging. Vooral tijdens wedstrijden kan letsel... Lees meer

Het waait stevig. Wanneer heet dit een storm?

Afgelopen november en december en ook deze maand heeft het op allerlei plaatsen stevig gewaaid.... Lees meer

Lenen bij familie: komt vaker voor dan gedacht

De Nederlandsche Bank, DNB, heeft onderzoek gedaan naar hypothecaire leningen in Nederland. Op... Lees meer