Vakantieganger onderschat nut reisverzekering

Op het randje van vakantietijd waarschuwen alarmcentrales over de gevaren van een buitenlandse reis zonder reisverzekering. Vorig jaar ging een kwart van de Nederlanders onverzekerd op vakantie.

Volgens de alarmcentrales onderschatten vakantiegangers veelal het risico op onverwacht hoge kosten. De zorgverzekeraar vergoedt meestal alleen het tarief dat in Nederland gangbaar is. Het merendeel kan dan voor eigen rekening komen terwijl met een reisverzekering wel alle onvoorziene medische kosten vergoed worden.

Een voorbeeld hiervan is een reiziger die in de Verenigde staten in een ziekenhuis wordt opgenomen. Het gangbare tarief voor een ziekenhuisopname en dezelfde behandeling kost in Nederland bv 7.500 euro. In de Verenigde Saten het twintigvoudige in dollars. Helaas heeft deze reiziger geen reisverzekering afgesloten en vergoedt de zorgverzekeraar alleen het gangbare Nederlandse tarief, de patient achterlatend met een flinke rekening.

Zorgverzekeraars dekken bovendien niet altijd voor 100% de terugkeer naar Nederland, zeker niet die van medereizigers. Met een reisverzekering kunnen deze kosteloos mee terug naar huis. Bovendien is er altijd dekking voor hulp van een alarmcentrale.

Veel leed is te voorkomen door altijd goed voorbereid op reis te gaan. Lees ook altijd de voorwaarden van een zorgverzekering goed door om zeker te weten wat er gedekt is. Wij bieden voor elk type reis een gepast reisverzekering.

Heeft u vragen, neem dan even contact met ons op zodat we samen kunnen kijken of u goed verzekerd op vakantie gaat.

Terug

Meer nieuws

Fraude en verzekeringen: Geen goede combinatie!

In 2017 hebben verzekeringsmaatschappijen voor miljoenen euro aan fraude opgespoord. Dat jaar...

Lees meer

Veilig rijden met laagstaande zon

In de herfst en winter staat de zon vaak laag aan de hemel. Dit zorgt voor prachtige...

Lees meer

Heeft u ook nog een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek?

Ooit (na 30 jaar) zal uw bank, ook als u een aflossingsvrije hypotheek heeft, het geleende...

Lees meer