Vakantieganger onderschat nut reisverzekering

Op het randje van vakantietijd waarschuwen alarmcentrales over de gevaren van een buitenlandse reis zonder reisverzekering. Vorig jaar ging een kwart van de Nederlanders onverzekerd op vakantie.

Volgens de alarmcentrales onderschatten vakantiegangers veelal het risico op onverwacht hoge kosten. De zorgverzekeraar vergoedt meestal alleen het tarief dat in Nederland gangbaar is. Het merendeel kan dan voor eigen rekening komen terwijl met een reisverzekering wel alle onvoorziene medische kosten vergoed worden.

Een voorbeeld hiervan is een reiziger die in de Verenigde staten in een ziekenhuis wordt opgenomen. Het gangbare tarief voor een ziekenhuisopname en dezelfde behandeling kost in Nederland bv 7.500 euro. In de Verenigde Saten het twintigvoudige in dollars. Helaas heeft deze reiziger geen reisverzekering afgesloten en vergoedt de zorgverzekeraar alleen het gangbare Nederlandse tarief, de patient achterlatend met een flinke rekening.

Zorgverzekeraars dekken bovendien niet altijd voor 100% de terugkeer naar Nederland, zeker niet die van medereizigers. Met een reisverzekering kunnen deze kosteloos mee terug naar huis. Bovendien is er altijd dekking voor hulp van een alarmcentrale.

Veel leed is te voorkomen door altijd goed voorbereid op reis te gaan. Lees ook altijd de voorwaarden van een zorgverzekering goed door om zeker te weten wat er gedekt is. Wij bieden voor elk type reis een gepast reisverzekering.

Heeft u vragen, neem dan even contact met ons op zodat we samen kunnen kijken of u goed verzekerd op vakantie gaat.

Terug

Meer nieuws

Natuurlijk gaan ook wij zorgvuldig om met uw persoonsgegevens

U heeft er vast al iets van gehoord: Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening...

Lees meer

Uw auto: een rijdende bron van informatie

Navigatie, parkeercensoren, cruise control, gemak dient de mens… maar ook bedrijven die deze...

Lees meer

Kent u de stichting Salvage?

Een schade die u lijdt door bijvoorbeeld het verliezen van een telefoon is niet te vergelijken...

Lees meer