Veilig rijden met laagstaande zon

Gebruik een zonnebril
Eén van de beste middelen tegen laagstaande zon is een zonnebril. In de zomer is het voor veel bestuurders vanzelfsprekend... om een zonnebril te dragen, maar ook in de herfst is deze onmisbaar. Leg altijd een exemplaar (uit het zicht) in de auto. Bij voorkeur een zonnebril met polariserende glazen. Deze glazen filteren het licht en kleuren snel mee wanneer het licht verandert. Bij fel zonlicht kleuren de glazen donker. Bij bewolkt weer zijn de glazen lichter van kleur. Hierdoor houdt je optimaal zicht.

Houd de ramen schoon
Vuil op de ramen zorgt voor beperkt zicht op de weg. Vooral bij een laagstaande zon valt deze viezigheid op en dat komt het zicht niet ten goede. Dit geldt voor viezigheid aan de buiten- en binnenkant van de ramen. Maak daarom de ramen aan beide kanten schoon, vervang tijdig oude ruitenwissers en zorg dat er genoeg ruitenwisservloeistof aanwezig is.

Pas je snelheid aan
Als het zicht slecht is door de laagstaande zon, dan heb je minder overzicht en kan je niet zo snel reageren op gebeurtenissen op de weg. Daarom is het belangrijk om de snelheid aan te passen bij laagstaande zon.

Gebruik verlichting
In de herfst wordt het later licht en eerder donker. Zorg daarom dat de lampen van de auto goed werken en schoon zijn. Zet de verlichting niet alleen aan in het donker, ook bij laagstaande zon of mist is verlichting belangrijk. Het vergroot de zichtbaarheid voor andere weggebruikers.

Terug

Meer nieuws

Zorgverzekeringen: Er valt echt iets te kiezen!

Eind van het jaar is traditioneel het moment waarop u een nieuwe keuze voor uw...

Lees meer

Fraude en verzekeringen: Geen goede combinatie!

In 2017 hebben verzekeringsmaatschappijen voor miljoenen euro aan fraude opgespoord. Dat jaar...

Lees meer

Veilig rijden met laagstaande zon

In de herfst en winter staat de zon vaak laag aan de hemel. Dit zorgt voor prachtige...

Lees meer