Vergeet u niet uw Zorgtoeslag 2020 aan te vragen?

Wanneer recht op zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is een financiële ondersteuning die de overheid geeft voor de kosten van de zorgverzekering. Aanspraak op zorgtoeslag bestaat vanaf 18 jaar. Voor 2020 geldt dat u als alleenstaande recht heeft op zorgtoeslag bij een inkomen van € 30.481 of minder. Voor samenwonenden is deze grens € 38.945. De hoogte van de toeslag hangt af van uw inkomen en bedraagt maximaal 104 euro per maand. Er is geen recht op zorgtoeslag indien het eigen vermogen aan het begin van het jaar meer dan € 116.613 bedraagt.

Zelf aanvragen

De zorgtoeslag krijgt u niet automatisch. U kunt deze aanvragen bij de belastingdienst. De zorgtoeslag voor het lopende jaar kunt u op elk moment aanvragen. De toeslag achteraf aanvragen over het voorgaande jaar kan tot 1 september van het jaar erna. De zorgtoeslag over 2019 kunt u dus tot 1 september 2020 aanvragen. En de zorgtoeslag over 2020 tot 1 september 2021.

100 miljoen vergeten aan te vragen

Naar schatting 450.000 mensen hebben in 2017 en 2018 geen zorgtoeslag aangevraagd terwijl ze daar wel recht op hadden. Er zijn geen aanwijzingen dat dit aantal nu veel minder zou zijn. Dat is natuurlijk te betreuren. Want het gaat hier vaak juist om mensen die het financieel niet breed hebben.

Wij helpen u graag

Bent u klant bij ons en heeft u naar aanleiding van dit artikel de vraag of u wel of geen recht heeft op zorgtoeslag of wilt u ondersteuning bij het aanvragen hiervan? Neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag!

Terug

Meer nieuws

Een fietsstraat of een fietspad dat is niet hetzelfde

Er komen in Nederland steeds meer fietsstraten. Met aan het begin van de weg een bord waarop te...

Lees meer

Duurzaam schadeherstel

Duurzaam herstel moet de norm worden bij het afhandelen van schade, in plaats van vervangen Lees meer

Aansprakelijkheid tijdens sport en spel

Veel Nederlanders beoefenen sport via een vereniging. Vooral tijdens wedstrijden kan letsel... Lees meer