Voorkom financiële tegenvallers: het belang van de dekking medische kosten

De Nederlandse zorgverzekering

In Nederland heeft iedereen een basis zorgverzekering. Deze verzekering dekt de kosten voor medische zorg. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Er geldt daarbij wel een grote beperking. De zorgverzekering gaat voor het bepalen van de vergoeding namelijk uit van wat een vergelijkbare behandeling in Nederland zou kosten. Dus voor een operatie in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, moet u flink bijbetalen.
 

Privéklinieken

Maar ook in landen dichterbij huis kunnen medische kosten flink oplopen. In landen als Griekenland, Turkije en Spanje worden toeristen vaak naar privéklinieken gebracht. En daar liggen de kosten vele malen hoger dan in reguliere ziekenhuizen. Dit betekent dat ut na de behandeling met een flinke financiële schadepost kan blijven zitten.
 

Aanvullende dekking

Om financiële tegenvallers te voorkomen, kan u ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de zorgverzekering krijgt u hiermee tot maximaal 200% van de behandeling of het volledige bedrag vergoed, het hangt echter nog steeds af van de aanvulling die u gesloten heeft.


Ons advies

Wij adviseren om altijd de dekking Medische kosten af te sluiten op uw reisverzekering. Dan weet u zeker dat alle medische kosten in het buitenland volledig vergoed worden. Ook als u jaarlijks wisselt van zorgverzekering, hoeft u hier verder niet meer aan te denken. 

 

Bel altijd gelijk de alarmcentrale

Heeft u medische zorg nodig tijdens uw vakantie? Neem altijd gelijk contact op met de alarmcentrale. De specialisten van de alarmcentrale kunnen u verwijzen naar het juiste ziekenhuis of de juiste arts. Zij weten precies waar de juiste specialisten zich bevinden.

Terug

Meer nieuws

Ook uw autoverzekering verdient aandacht

Op 1 januari 2019 waren er in Nederland maar liefst 8,5 miljoen personenauto’s. Iedere auto...

Lees meer

Al die elektrische apparaten……

400.000 elektrische fietsen werden alleen al in 2018 in Nederland verkocht. Tijd voor wat...

Lees meer

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Was u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende tijd ook een woning te...

Lees meer