Voorkom financiële tegenvallers: het belang van de dekking medische kosten

De Nederlandse zorgverzekering

In Nederland heeft iedereen een basis zorgverzekering. Deze verzekering dekt de kosten voor medische zorg. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Er geldt daarbij wel een grote beperking. De zorgverzekering gaat voor het bepalen van de vergoeding namelijk uit van wat een vergelijkbare behandeling in Nederland zou kosten. Dus voor een operatie in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, moet u flink bijbetalen.
 

Privéklinieken

Maar ook in landen dichterbij huis kunnen medische kosten flink oplopen. In landen als Griekenland, Turkije en Spanje worden toeristen vaak naar privéklinieken gebracht. En daar liggen de kosten vele malen hoger dan in reguliere ziekenhuizen. Dit betekent dat ut na de behandeling met een flinke financiële schadepost kan blijven zitten.
 

Aanvullende dekking

Om financiële tegenvallers te voorkomen, kan u ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de zorgverzekering krijgt u hiermee tot maximaal 200% van de behandeling of het volledige bedrag vergoed, het hangt echter nog steeds af van de aanvulling die u gesloten heeft.


Ons advies

Wij adviseren om altijd de dekking Medische kosten af te sluiten op uw reisverzekering. Dan weet u zeker dat alle medische kosten in het buitenland volledig vergoed worden. Ook als u jaarlijks wisselt van zorgverzekering, hoeft u hier verder niet meer aan te denken. 

 

Bel altijd gelijk de alarmcentrale

Heeft u medische zorg nodig tijdens uw vakantie? Neem altijd gelijk contact op met de alarmcentrale. De specialisten van de alarmcentrale kunnen u verwijzen naar het juiste ziekenhuis of de juiste arts. Zij weten precies waar de juiste specialisten zich bevinden.

Terug

Meer nieuws

Uw woning heeft een eigen identiteit

Zoals iedereen in Nederland een naam heeft en een uniek Burgerservicenummer, heeft ook elke...

Lees meer

Wanneer is iets een tuinmeubel?

Is een (zeer) luxe barbecue een tuinmeubel? Dat was de vraag waarover de geschillencommissie van...

Lees meer

Mogen wij u uitdagen?

Sinds u rijexamen heeft gedaan kan het zijn dat er veranderingen in de wet zijn doorgevoerd en...

Lees meer