Nieuws overzicht

Verstandige beslissing: verduurzamen van de woning01-06-2023

Om meerdere redenen is het verduurzamen van jouw woning een verstandige keuze. Steeds meer huizenbezitters doen dit dan ook. Er zijn veel, misschien wel meer dan je denkt, mogelijkheden om verduurzaming te financieren.

Lees verder

Repareren of weggooien?22-05-2023

Er komen steeds meer initiatieven die helpen te komen tot een meer duurzame samenleving. Het zijn vele, kleine stapjes die uiteindelijk toch een belangrijk verschil kunnen uitmaken. Zo is er het Nationaal Reparateursregister. Lees verder

Schade door (huis-) dieren en je woning11-05-2023

Dieren kunnen schade toebrengen aan je inboedel of woning. Valt eventuele financiële schade onder de dekking van de je inboedel- of opstalverzekering? 

Lees verder

Lenen aan eigen kinderen fiscaal minder aantrekkelijk04-05-2023

Met ingang van 2023 zijn de fiscale regels gewijzigd. Deze wijziging kan leiden tot extra lasten aan de kant van (groot-) ouders die een lening hebben verstrekt.

Lees verder

Let op bij start nevenactiviteiten26-04-2023

In veel beroepen is er een tekort aan vakmensen. Dat geldt in de bouw, zorg, horeca, transport en vele andere sectoren. Het kan dan aantrekkelijk zijn om naast een “betaalde” baan ook nog een of twee dagen als zzp’er aan de slag te gaan. Niets mis mee. Maar de verzekeringen moeten dan wel aangepast worden. Lees verder

Zorg dat plaatje helder is wat financieel de gevolgen van overlijden zijn 19-04-2023

In 2022 waren er in Nederland 169.938 sterfgevallen. Dat zijn er gemiddeld 3.250 per week. Bij onverwachte overlijdenssituaties kunnen, naast verdriet en gemis, ook de financiële gevolgen groot zijn.

Lees verder

Pas op met opvoeren brommer of scooter12-04-2023

Het klinkt onschuldig: je brommer of scooter “een beetje” opvoeren. Maar bij schade kunnen de gevolgen groot zijn.

Lees verder

Aandacht voor de digitale nalatenschap is wenselijk06-04-2023

Zakelijke informatie. Dierbare foto’s met mooie herinneringen. Financiële overzichten. Wij slaan dit steeds vaker digitaal op. Goed beschermd met een wachtwoord. Die beveiliging kan echter tot veel extra verdriet en zorg leiden bij een onverwacht overlijden Lees verder

Adverteer niet met: “Hier is iets te halen”30-03-2023

Een inbraak in je woning of bedrijf is al heel vervelend. Het wordt nog erger wanneer dit twee keer kort na elkaar gebeurt. De kans daarop kan je proberen te beperken.

Lees verder

Verduurzaming woning: elke gemeente helpt anders 23-03-2023

Elke gemeente kent eigen voorzieningen voor hoe zij haar inwoners helpt bij het energiezuiniger maken van de woning. De regeling in de ene gemeente kan daardoor anders zijn dan in de buurgemeente.

Lees verder

Vangnet met een prijskaartje16-03-2023

Er kunnen omstandigheden zijn waardoor je bij veel verzekeringsmaatschappijen geen nieuwe verzekering meer kan afsluiten. In de meeste gevallen is er dan wel een vangnet waardoor je niet onverzekerd door het leven hoeft. Daar hangt echter wel een fors prijskaartje aan. Lees verder

Wat kan branden, kan ook warmte geven09-03-2023

Je kan de temperatuur in je woning wel een graadje lager zetten, maar ook dan blijven de kosten van gas en elektriciteit hoog. Wellicht heb je thuis een houtkachel. Daarmee kan je tenminste één ruimte in jouw woning lekker warm maken en houden. Er is dan wel iets waar je op moet letten.

Lees verder

Digitalisering niet voor iedereen een vooruitgang02-03-2023

Even je bankpas houden bij het paaltje bij de trein en je kunt reizen en de kosten voor de reis worden automatisch van de rekening afgeschreven. Even je mobiel bij de betaalautomaat in de winkel houden en je hebt betaald. Makkelijk? Ja, maar niet voor iedereen.

Lees verder

Alles wordt duurder: Ook de verkeersboetes!23-02-2023

Wij hebben er allemaal mee te maken: alles wordt duurder. Helaas geldt dat ook voor de verkeersboetes.

Lees verder

RDW vereenvoudigt inzicht in historie van je auto13-02-2023

De RDW (voorheen: Rijksdienst voor het Wegverkeer) maakt het sinds juni van dit jaar mogelijk om zonder kosten een overzicht te krijgen van de gegevens die de RDW heeft over je auto en je rijbewijs. Soms kan dit erg handig zijn.

Lees verder