Nieuws overzicht

Handdoek over de bagage is niet voldoende27-07-2020

Bagage in de auto is een gemakkelijk doelwit voor diefstalplegers. In dit artikel een aantal zaken om rekening mee te houden als u met de auto op vakantie gaat.

Voorzichtig gaan veel mensen weer denken aan de mogelijkheid om in de komende weken toch op vakantie te gaan. Velen kiezen voor een reis met de auto, opdat wanneer corona weer de kop opsteekt, snel met de terugreis kan worden begonnen. 

Lees verder

Op vakantie: hoe zit het met de reisverzekering? 20-07-2020

Gaat u in de komende tijd buiten Nederland op vakantie? Denk aan uw reisverzekering! Lees verder

De studiekosten van uw kinderen09-07-2020

Binnenkort starten veel jongeren met hun vervolgstudie. Een spannende tijd met veel nieuwe ervaringen, maar ook een tijd waarin er kosten gemaakt moeten worden.

Kinderen die studeren maken hoge kosten. In welke mate mogen ouders die hiertoe financieel in staat zijn, hun kinderen financieel een handje helpen?

Lees verder

Zo verklein je de kans op autopech22-06-2020

Door de corona-maatregelen is autorijdend Nederland bijna tot stilstand gebracht. Of het nu gaat om woon-werkverkeer of het bezoeken van familie of vrienden, het is momenteel zeer beperkt mogelijk. De verwachting is dat hier binnenkort geleidelijk verandering in komt. Veel auto’s hebben echter waarschijnlijk een tijd lang stil gestaan. Normaal leidt dit niet gelijk tot problemen, maar toch delen we graag enkele tips zodat u straks weer veilig de weg op kunt gaan. Lees verder

Reizen na corona: de eerste keer op (auto)vakantie15-06-2020

We mogen weer! Na maanden van reisbeperkingen door het coronavirus, openen onze buurlanden langzaam maar zeker hun grenzen. Dat is goed nieuws! Het betekent dat we, met de zomervakantie voor de deur, weer plannen kunnen maken. De eerste keer reizen na corona kan spannend zijn.

Spanje, Italië en Duitsland versoepelen de regels voor toeristen. Dat betekent dat het weer mogelijk is om met de auto of caravan de grens over te gaan. Maar helaas is het coronavirus nog niet helemaal verdwenen en zijn er nog verschillende veiligheidsmaatregelen waar je als reiziger rekening mee moet houden.

Lees verder

Gaan de premies van autoverzekeringen door corona dalen? 09-06-2020

Vanaf midden maart is er in Nederland fors minder met auto’s gereden...

Hoewel heel langzaam een aantal maatregelen worden verlicht, zal naar verwachting ook in de komende maanden het verkeer minder intensief zijn dan voordat het coronavirus zijn verwoestende werk deed. Een begrijpelijke vraag is dan “leidt dit tot verlaging van de premies voor autoverzekeringen"? 

Wij hebben geen kristallen bol en als financieel adviseur kunnen wij niet in de toekomst kijken. Maar wanneer u ons vraagt of er een substantiële daling van de autopremies in het verschiet ligt, dan denken wij dat dit niet het geval is. Wij lichten deze verwachting graag toe.

Lees verder

Onafhankelijk adviseur? Hoe zit dat nu precies25-05-2020

In de communicatie van ons kantoor vermelden wij dat wij een ‘onafhankelijk financieel adviseur zijn’. Onlangs kregen wij de vraag wat dit nu eigenlijk precies inhoudt. We leggen het graag uit.

Lees verder

Laptop, tablet en mobiel vaker uitgesloten op inboedelverzekering18-05-2020

Een Inboedelverzekering dekt schade aan spullen in uw huis door bijvoorbeeld diefstal, lekkage of brand. Veel verzekeringsmaatschappijen beperken de dekking van hun inboedelverzekering voor schade aan mobiele telefoons, tablets en laptops.

Lees verder

Hoe aansprakelijk voelt u zich?12-05-2020

Door een moment van onoplettendheid kunt u een ander schade toebrengen. Bijna iedereen heeft juist voor dat soort situaties een AansprakelijkheidsVerzekering voor Particulieren, AVP, afgesloten. Maar ergens aansprakelijk voor zijn, is iets anders dan zich ergens aansprakelijk voor vóelen. Dit verschil zullen wij proberen uit te leggen.

Lees verder

Hoe zit het met diefstal van uw fiets uit de schuur bij uw woning? 06-05-2020

Veel woningen hebben een garage of schuur. Wij zien bij onze relaties door de jaren heen dat de bezittingen die in deze ruimtes worden gestald steeds waardevoller worden. We treffen steeds meer relatief dure elektrische fietsen aan, maar ook de waarde van gereedschappen en artikelen in het kader van een hobby kan fors zijn.

Lees verder

Nieuwe regels voor partneralimentatie06-05-2020

Als er sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap kan, wanneer deze relatie eindigt, recht ontstaan op alimentatie afhankelijk van de behoefte van de ene (ex-)partner en de draagkracht van de andere (ex-)partner. De regels voor partneralimentatie zijn met ingang van 1 januari 2020 veranderd.

Lees verder

Particulier of toch ook een beetje ondernemer? 30-04-2020

De samenleving verandert voortdurend. Een van de veranderingen die in de afgelopen jaren te zien is, is dat veel mensen deels in loondienst zijn en deels als eigen ondernemer werken. Een keuze die voor- en nadelen heeft en op het gebied van verzekeringen extra aandacht moet krijgen

Lees verder

Bij opzettelijk veroorzaakte schade meestal geen vergoeding24-04-2020

In de kern zijn verzekeringen bedoeld om de financiële gevolgen van “onzekere gebeurtenissen” af te dekken. Bij een opzettelijk veroorzaakte schade is er geen sprake van onzekerheid.

Lees verder

Verborgen gebreken 16-04-2020

“Wanneer u nú niet beslist “gun” ik het huis aan een ander.” Het komt in de praktijk helaas voor. U wilt een bod uitbrengen op een woning en u neemt de tijd voor een gedegen onderzoek naar de bouwkundige staat. Jammer, een andere koper doet dit niet en kaapt de woning voor uw neus weg

Lees verder

Een uurtje zon ……07-04-2020

 Zonlicht, zonnepanelen en verzekeringen.

De hoeveelheid energie die uit een uur zon op het aardoppervlakte valt, is in theorie  voldoende om te voorzien in de energiebehoefte van de hele wereld gedurende een heel jaar! Geen wonder dat steeds vaker zonnepanelen worden geplaatst. Overweegt u dit te doen? Laat ons dit dan weten. Want plaatsing van zonnepanelen kan de nodige gevolgen hebben voor uw verzekeringen.

Lees verder