Nieuws overzicht

Een uurtje zon ……07-04-2020

 Zonlicht, zonnepanelen en verzekeringen.

De hoeveelheid energie die uit een uur zon op het aardoppervlakte valt, is in theorie  voldoende om te voorzien in de energiebehoefte van de hele wereld gedurende een heel jaar! Geen wonder dat steeds vaker zonnepanelen worden geplaatst. Overweegt u dit te doen? Laat ons dit dan weten. Want plaatsing van zonnepanelen kan de nodige gevolgen hebben voor uw verzekeringen.

Lees verder

Bespreek met ons uw vragen over de gevolgen van corona voor uw financiën23-03-2020

De overheid heeft ingrijpende maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het coronavirus te vertragen. Bijna iedereen heeft te maken met deze gevolgen. Wij merken bij veel van onze relaties dat de huidige situatie tot zorgen en vragen leidt. Juist in deze moeilijke tijden zijn wij als uw belangenbehartiger extra gemotiveerd om u van dienst te zijn. In dit bericht proberen wij voor u een aantal zaken op een rij te zetten.

Lees verder

Private-lease en uw bonus-malus positie02-03-2020

“Vroeger” was een leaseauto alleen iets dat in de zakelijke wereld voorkwam. Vandaag zien we steeds vaker dat particulieren leasen, maar hoe zit dat met de verzekering? 

Op dit moment is een sterke groei te zien waarbij ook particulieren een auto aanschaffen op basis van private-lease. Dat dit gevolgen kan hebben voor de eigen “bonus-malus” rechten is niet bij iedereen bekend

Lees verder

Een gierende wind06-02-2020

Een flinke hoosbui, dikke takken die van bomen krakken, bomen die omwaaien en dakpannen die door de lucht vliegen. Een storm gaat samen met veel 'geweld' en regen. Het KNMI heeft storm voorspeld met het zeer zware windstoten. Het kan dus het flink losgaan. Om de schade te beperken is het belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen.

Daarom 10 tips om stormschade​ te voorkomen en de top 3 stormschades aan woningen.​

Lees verder

Aansprakelijkheid en rondvliegende takken en dakpannen06-02-2020

Het is nog steeds winter en dus de tijd waarin het buiten soms wil stormen...

Als het stormt, kan er onbedoeld iets van de woning loskomen, een dakpan of een dikke tak van de boom die in de tuin staat. Daardoor kan er schade ontstaan. 

Lees verder

Reisverzekering en Coronavirus04-02-2020

Het coronavirus is eind januari door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Onduidelijk is hoe dit virus zich in de komende tijd verder gaat verspreiden. Maar voor reizigers die zakelijk of voor een vakantie een reis hebben geboekt kunnen de financiële gevolgen groot zijn.

 

Lees verder

Er was toch ergens een levensverzekering…?30-01-2020

Een mens raakt in zijn leven weleens wat kwijt. Bijvoorbeeld een paar papieren waarop staat “Levensverzekering”.  Op het moment dat bij overlijden niemand van de nabestaanden (meer) weet dat de overledene een levensverzekering had, wordt er geen aanspraak op gedaan en dan komt er ook geen uitkering. En dat was niet de bedoeling toen de verzekering werd afgesloten. In dit artikel gaan we in op het probleem van de “zoekgeraakte levensverzekering”.

Lees verder

Wie maakte welke verkeersfout?14-01-2020

Fouten in het verkeer. Wij maken ze allemaal weleens. Ontstaat door zo’n fout schade dan komt direct de vraag op “Wie was er fout en wie is dus aansprakelijk voor de schade?”

Lees verder

Consumentenbond: Verzekering via reisorganisatie vaak duur en onduidelijk07-01-2020

Reis- en annuleringsverzekeringen die worden aangeboden tijdens het boeken via reisorganisaties zijn niet aan te raden, stelt de Consumentenbond. De dekking valt vaak tegen, de premie is relatief hoog en de voorwaarden zijn onduidelijk, concludeert de vereniging op basis van onderzoek naar de polisvoorwaarden van vijftien reisaanbieders

Lees verder

Schade als gevolg van terrorisme02-01-2020

Schade of letsel door een terroristische aanslag. Helaas is dat een risico waar wij in onze samenleving rekening mee moeten houden en daarom vertellen wij u in het kort welk beleid Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hanteren bij schade als gevolg van een daad van terrorisme.

Lees verder

Betalen over spaargeld?19-12-2019

De rente die u over spaargeld ontvangt is op dit moment historisch laag. Lager dan 0 procent…. kan dat? Hier en daar duiken berichten op dat banken overwegen om klanten geen rente meer te geven over spaargeld, maar hiervoor een vergoeding te vragen.

Lees verder

Niet dragen autogordel kan ook gevolgen hebben voor uitkering schade12-12-2019

Velen hebben verbaasd gereageerd toen dit bericht in de media verscheen: een kwart van de dodelijke verkeersslachtoffers op de snelweg bleek tijdens het ongeval geen autogordel te dragen. 

In dit artikel behandelen wij dat het wel of niet dragen van een autogordel ook gevolgen kan hebben voor de schadevergoeding die het slachtoffer ontvangt indien een ander verantwoordelijk is voor het verkeersongeval.

Lees verder

Vergeet u niet uw Zorgtoeslag 2020 aan te vragen?06-12-2019

Weet u  dat mensen vanaf 18 jaar met een laag inkomen recht hebben op zorgtoeslag? Helaas vergeten veel mensen toeslagen waar zij recht op hebben aan te vragen en dat is jammer, want de toeslag is nu juist bedoeld om mensen die het niet breed hebben financieel iets meer ruimte te geven.

Lees verder

Feestdagen voor inbrekers28-11-2019

De meeste inbraken worden in december gepleegd. Logisch, want in die maand zijn mensen vaak niet thuis vanwege familiebezoekjes tijdens de feestdagen. Goed dus om dan extra alert te zijn op het inbraakrisico. Over dat inbraakrisico bestaan enkele misverstanden. Die hebben we hieronder op een rij gezet.

Lees verder

Ben jij al schadebestendig?20-11-2019

Tips om schadevrij te blijven

Schade kan je duur komen te staan. Mede omdat schade die je zelf kon voorkomen meestal niet verzekerd is. Zonde! Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen om schade door storm, water, vrieskou en brand te voorkomen of verminderen. Welke dingen dan? Dat lees je in deze tips!

Lees verder