Nieuws overzicht

Wees verstandig: beperk risico’s van brand 19-02-2019

Hoe brandveilig is uw wasdroger? Dit en andere belangrijke vragen rondom brandpreventie.

Op het eerste gezicht een fraai resultaat: het percentage woningen waarin op dit moment een rookmelder aanwezig is, bedraagt maar liefst 70%. Maar kijken we verder dan schrikken we. In slechts 35% van de woningen werkt de rookmelder én hangt deze op de juiste plek.

Lees verder

Overlijdensrisicoverzekering: Wat is er nou precies aan de hand?04-02-2019

In de media is de afgelopen tijd het nodige te doen over overlijdensrisicoverzekeringen. In dit artikel gaan wij hierop in.

Elk mens komt op enig moment te overlijden. We weten dat met het stijgen van de leeftijd de kans op overlijden toeneemt.

Lees verder

Aflossingsblij? 29-01-2019

Kleinere hypotheekschuld, lagere woonlasten. Doen zou je zeggen! Maar let goed op wat de fiscale gevolgen zijn!

Op dit moment voeren de Nederlandse Banken de campagne “Aflossingsblij”. Doel is consumenten met een aflossingsvrije hypotheek te stimuleren tijdig te starten met het aflossen van de hypotheekschuld. Een goed bedoelde campagne waar wel wat kanttekeningen bij te plaatsen zijn.

Lees verder

Einde aan ongevraagd bellen24-01-2019

Het Kabinet wil een einde maken aan de ongevraagde telefoontjes waarmee instellingen u producten en diensten willen verkopen. 

Wanneer het aan het Kabinet ligt, zullen bedrijven en instellingen u in de toekomst alleen nog maar per telefoon mogen benaderen wanneer u daarvoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven.

Lees verder

Vanaf 1 januari 2019 vergoeding van affectieschade mogelijk14-01-2019

Bij een ongeval is er sprake van schade. De hoogte van zowel de materiele als de immateriële schade wordt vastgesteld door een schade-expert. Maar kent u het begrip affectieschade?

Vanaf 1 januari 2019 is het ook in Nederland mogelijk wat in vrijwel alle andere landen van Europa al mogelijk is: vergoeding van affectieschade. Wat dit precies is, leggen wij in dit artikel uit.

Lees verder

Jong en op jezelf wonen? Even de verzekeringen controleren21-12-2018

Wie zelfstandig gaat wonen heeft veel dingen om (zelf) te regelen. Daar vallen ook de verzekeringen onder. 

In deze periode gaan veel jongeren in het kader van hun studie “op zichzelf” wonen. Een belangrijke periode in hun leven. Er verandert veel voor hen. Tot dan toe waren de jongeren vaak voor allerlei zaken verzekerd op de door hun ouders afgesloten verzekeringen. Met het zelfstandig gaan wonen verandert dat dus ook.

Lees verder

Zorgverzekeringen: Er valt echt iets te kiezen!15-11-2018

Eind van het jaar is traditioneel het moment waarop u een nieuwe keuze voor uw ziektekostenverzekering kunt maken. En dat begint met u goed te laten informeren! 

Ons advies: neem even de tijd hiervoor.

 

Lees verder

Fraude en verzekeringen: Geen goede combinatie!06-11-2018

In 2017 hebben verzekeringsmaatschappijen voor miljoenen euro aan fraude opgespoord. Dat jaar konden verzekeraars bij maar liefst 11.500 personen aantonen dat zij via de verzekering fraude wilden plegen. Het totaal van de ontdekte fraudes bedraagt maar liefst 101 miljoen euro. Gelukkig gaan steeds meer fraudeplegers niet vrijuit.

Lees verder

Veilig rijden met laagstaande zon30-10-2018

In de herfst en winter staat de zon vaak laag aan de hemel. Dit zorgt voor prachtige vergezichten, maar tijdens het autorijden wordt het zicht door de laagstaande zon een stuk slechter. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Met deze tips voorkomt je dat de laagstaande zon je overvalt op de weg.

Lees verder

Heeft u ook nog een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek?25-10-2018

Ooit (na 30 jaar) zal uw bank, ook als u een aflossingsvrije hypotheek heeft, het geleende bedrag terug willen zien.

Op dit moment bestaat ongeveer de helft van de hypotheken in Nederland uit “aflossingsvrije“ hypotheken. Het gaat hierbij om hypotheken die in het verleden zijn afgesloten en waarbij is afgesproken dat de schuld niet wordt afgelost tijdens de looptijd.  De aflossing dient op het eind van de leningsperiode in één keer te geschieden. Heeft u ook nog zo’n hypotheek? Dan is het volgende artikel waarschijnlijk voor u van belang.

Lees verder

Alimentatie naar vijf jaar22-10-2018

Bij alimentatie wordt vaak gedacht aan de zorg voor de kinderen na een scheiding. Maar kent u ook het begrip ‘partneralimentatie’?

Lees verder

Hoverboard: Leuk maar wat is de situatie bij schade? 22-10-2018

Het Nederlandse straatbeeld verandert. Er verschijnen steeds meer vormen van vervoer, al dan niet gemotoriseerd. Wij lichten voor u uit: de hoverboard.

Lees verder

Er was toch een levensverzekering?09-10-2018

Een levensverzekering geeft belangrijke financiële zekerheid. Wat gebeurt er als de nabestaanden niet weten dat zo’n verzekering is afgesloten?  

Lees verder

Zeg “nee” tegen ongevraagde aanbiedingen03-10-2018

De verkoper die aanbelt en zijn voet tussen de deur zet. Het is een bekend beeld van ongewenste verkooptechnieken…

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet een forse toename van het aantal meldingen over oneerlijke praktijken via digitale werving. De ACM adviseert consumenten duidelijk “nee” te zeggen tegen ongevraagde aanbiedingen

Lees verder

Rode Kruis adviseert: Maak een persoonlijk noodplan26-09-2018

Een noodpakket voor het geval van calamiteiten. Heeft u het klaarliggen? U bent dan een van de weinigen in Nederland.

De media brengen regelmatig nieuws over calamiteiten waardoor mensen tijdelijk van huis en haard verdreven worden. Zo’n calamiteit kan een overstroming, bosbrand of aardbeving zijn. In Nederland komen dergelijke noodsituaties zelden voor. Daardoor bereiden we ons er ook niet op voor. Het Rode Kruis vindt dit niet verstandig en adviseert iedereen een persoonlijk noodplan te maken, zodat u goed bent voorbereid op een eventuele calamiteit.

Lees verder