Nieuws overzicht

Starters op de woningmarkt onvoldoende op de hoogte van financiële risico’s 11-09-2018

De krapte op de woningmarkt komt de laatste tijd regelmatig aan bod in de media. Met name voor starters blijkt het niet gemakkelijk om een eerste huis te kopen.

In de prijscategorie onder €200.000 zijn steeds minder huizen beschikbaar en worden er minder huizen gebouwd. Starters op de woningmarkt moeten steeds meer eigen middelen aanwenden bij een woningaankoop.

Lees verder

Cryptomunten blijven zeer risicovol28-08-2018

In de media komen regelmatig berichten voorbij over mensen die “ergens in de wereld” in korte tijd heel erg rijk zijn geworden met het kopen van cryptomunten zoals bitcoins. Los van de betrouwbaarheid van een aantal van die berichten blijft het investeren in crypromunten zeer speculatief.

Lees verder

Schade door een onbekend motorrijtuig20-07-2018

Het risico van schade aan je auto kun je verzekeren. Maar het verhalen van de schade kan nog best ingewikkeld zijn. 

Het zal je maar gebeuren. Kom je na het winkelen terug bij je auto. Zit er een lelijke deuk in. Helaas geen briefje van de dader, maar wel een winkelbediende die iets heeft gezien. Het was een rode auto. Een grote. Tja wat moet u met die informatie? Er zijn in Nederland heel wat grote rode auto’s. Toch? 

Lees verder

Op vakantie? Een paar tips29-06-2018

De vakantie-periode breekt weer aan. Graag geven wij u een paar tips mee.

Lees verder

Autoverzekeraars zien marges verdampen22-06-2018

Autoverzekeraars klagen steen en been. De uitkeringen die men moet doen voor schade worden steeds hoger. Vooral de WA-autoverzekeraars hebben het zwaar.

Al een aantal jaren zien de verzekeringsmaatschappijen de schades bij autoverzekeringen sterk stijgen. Dit heeft verschillende oorzaken.

Lees verder

Hoe (inbraak)veilig is uw voordeur? 08-06-2018

Eigenlijk weten we het allemaal wel. Inbreken is soms kinderlijk eenvoudig. Tijd om even stil te staan bij, soms kleine, aandachtspunten die het risico van een inbraak aanmerkelijk verkleinen.

Lees verder

Op reis? Dan aandacht voor de reisverzekering05-06-2018

Langzaam maar zeker komt de vakantieperiode weer in zicht. U heeft er al veel tijd ingestoken. De reisgidsen en websites zijn uitgeplozen en de keuze is gemaakt.  Wellicht heeft u al geboekt en geniet u van de voorpret. Ons advies is om ook tijdig aandacht te besteden aan de juiste keuze voor een reisverzekering.

Lees verder

Zelf rijles geven aan uw kind? Geen goed idee!29-05-2018

Uw kind volgt dure rijlessen bij een rijschool. U kent een groot verlaten terrein. Als u regelmatig met uw kind op dat verlaten terrein gaat oefenen, spaart dat toch snel een paar rijlessen uit? Ons advies luidt: niet doen!

 

Lees verder

Natuurlijk gaan ook wij zorgvuldig om met uw persoonsgegevens22-05-2018

U heeft er vast al iets van gehoord: Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Ook ons kantoor zal de nieuwe regels uiteraard correct naleven. Wij informeren u kort over de hoofdlijnen van deze verordening.

Lees verder

Uw auto: een rijdende bron van informatie15-05-2018

Navigatie, parkeercensoren, cruise control, gemak dient de mens… maar ook bedrijven die deze hulpmiddelen ontwikkelen…

Moderne auto’s zitten vol met sensoren die veel informatie verzamelen. Deze informatie blijkt veel geld waard te zijn. Dat leidt automatisch tot de vraag wie eigenlijk eigenaar is van deze informatie.

Lees verder

Kent u de stichting Salvage?24-04-2018

Een schade die u lijdt door bijvoorbeeld het verliezen van een telefoon is niet te vergelijken met het verlies van een woonhuis met inboedel. Bij dat laatste krijgt u niet alleen emotioneel, maar ook aan regelwerk en organisatie veel op uw bordje. Voor ondersteuning is er dan de stichting Salvage. 

Wij hopen natuurlijk dat het u nooit zal overkomen. Maar wanneer u toch eens te maken krijgt met een forse brand in uw woning dan is er een grote kans dat u stichting Salvage leert kennen. In dit artikel laten wij u met het mooie werk van deze stichting kennismaken

Lees verder

Asbest ook rondom woningen verwijderen30-03-2018

Vanaf 2025 mogen daken geen asbest meer bevatten. U heeft nog ruim de tijd om u hierop voor te bereiden. Maar pas op bij calamiteiten!

Nog steeds bevatten veel woningen asbesthoudend materiaal. Er zijn meerdere goede redenen om dit materiaal waar mogelijk te verwijderen.

Lees verder

Houd uw bankrekening voor u zelf13-03-2018

‘Mogen wij toegang hebben tot uw bankrekening?’ Een vraag waarbij waarschijnlijk alarmbellen gaan rinkelen. Toch kunt u deze vraag op korte termijn verwachten.

In de komende tijd gaan verschillende partijen u benaderen met de vraag om inzage in uw bankgegevens.

Mijn advies: voorlopig maar even nee zeggen! In dit artikel leg ik uit wat er aan de hand is.

 

Lees verder

Joyriding26-02-2018

Joyriding vindt plaats wanneer iemand zonder toestemming gebruik maakt van uw auto zonder de bedoeling om zich de auto toe te eigenen. Maar wat nu wanneer de joyriders onderweg schade aan derden of aan uw auto veroorzaken?

Lees verder

Overlijdensrisicoverzekering alleen voor kostwinner?22-02-2018

Het blijkt dat veel gezinnen wél het risico verzekeren dat de man voor de pensioenleeftijd overlijdt, maar geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor de vrouw. Als gezinnen al een overlijdensrisicoverzekering afsluiten dan is dat in grote meerderheid op het leven van de kostwinner, veelal de man. Kostwinner is degene die maandelijks zorgt voor financiële inkomsten. Het wegvallen van dat inkomen wordt met recht als een risico ervaren. Echter de niet-werkende partner of partner met parttime baan levert ook financiële bijdrage. Is er een wezenlijk verschil tussen de ene partner die in een gezin inkomen genereert en de andere partner die kosten bespaart? 

Lees verder