Uitvaart

Uw eigen uitvaart is niet iets waar u dagelijks bij stil wilt staan. Toch is het van belang om over een aantal zaken na te denken. 

Misschien stelt u zich de vraag of u wel een uitvaartverzekering nodig heeft. U kunt het toch ook bij elkaar sparen? Als u inderdaad nog lang leeft, u elke maand kunt sparen en echt niet aan het gespaarde bedrag komt dan is dit mogelijk. Een uitvaartverzekering keert echter het verzekerde bedrag uit als het moment van overlijden daar is. Dus ook als u na bv 4 jaar onverhoopt komt te overlijden, zal het hele bedrag uitgekeerd worden terwijl u dan zelf nog niet het volledige bedrag bij elkaar gespaard heeft. 

Een uitvaartverzekering sluit u om nabestaanden zorg uit handen te nemen. Naast het verlies van een dierbare komen er nog zoveel zaken bij die geregeld moeten worden dat het fijn is als de uitvaart uit handen genomen kan worden EN er geld is om deze uitvaart te regelen.

De bekende verzekeraars hebben zgn. dienstenpakketten: de uitvaartverzekeraar stelt zelf een pakket samen en alles wat u meer of anders wenst, moet u bijbetalen. Voor het meerdere kunt u dan een aanvullende geldverzekering regelen. Mocht u bepaalde zaken uit het dienstenpakket niet afnemen dan is het helaas niet zo dat u daarvoor geld in de plaats krijgt of andere zaken voor dat bedrag kunt regelen. Dat is 1 van de grote nadelen van een verzekering op basis van een dienstenpakket oftewel een uitvaart in natura.

Daar de uitvaart tegenwoordig steeds meer een persoonlijke manier van afscheid nemen wordt, is het fijn dat uw nabestaanden zelf over het geld kunnen beschikken en zelf de uitvaart kunnen regelen exact hoe u het van te voren heeft vastgelegd of waarvan uw nabestaanden vinden dat zo'n afscheid bij u past. Door nu uw uitvaart te regelen neemt u dus nú al de regie in handen voor uw eigen uitvaart.