Nieuws overzicht

Ook voor een AVP is advies wenselijk23-11-2020

De Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren, AVP.

Vrijwel iedereen in Nederland heeft deze verzekering en de kosten voor een Aansprakelijkheidsverzekering voor een gezin bedragen per maand minder dan de kosten van één bioscoopkaartje. Toch is het een belangrijke verzekering die ook om een goed advies vraagt!

Lees verder

Zorgverzekering: er valt echt iets te kiezen17-11-2020

Heeft u uw keuze al gemaakt? 1 Januari lijkt nog ver weg maar In de komende periode zal alle Nederlanders worden gevraagd bij welke verzekeringsmaatschappij zij hun zorgverzekering voor het komend jaar willen houden of nieuw willen afsluiten. 

Rondom de zorgverzekering valt echt iets te kiezen. Het is zinvol een moment te nemen om u hierin te verdiepen.

Lees verder

Geldzorgen? Maak het bespreekbaar10-11-2020

 Het coronavirus leidt niet alleen tot zorgen over onze gezondheid. Het virus heeft voor steeds meer mensen ook financiële gevolgen.

Wat te doen als inkomsten wegvallen terwijl de lasten gewoon doorbetaald moeten worden? Ons advies: maak deze situatie zo snel mogelijk bespreekbaar.

Lees verder

Eigen gebrek en verzekeringen02-11-2020

Wat is eigen gebrek?

Binnen de verzekeringsvoorwaarden wordt onder eigen gebrek verstaan een schade waarvan de oorzaak ligt in het product zelf. Bijvoorbeeld door slijtage, slechte kwaliteit of door natuurlijke oorzaak. Een vergoeding voor schade door eigen gebrek is vrijwel altijd in de verzekeringsvoorwaarden van een schadeverzekering uitgesloten. Maar daar valt nog wel iets meer over te vertellen.

Lees verder

Zorgvuldigheid ook bij melden van schade vereist27-10-2020

Verzekeringsmaatschappijen moeten kunnen vertrouwen op de juistheid van informatie over een schadegeval.

Indien u een beroep doet op een verzekering omdat u een bepaalde schade heeft geleden, dan is het belangrijk dat u ons/de verzekeringsmaatschappij correct informeert. Lees verder

Neemt een in een parkeergarage geparkeerde auto ‘deel aan het verkeer’?19-10-2020

Er zijn vragen waar iedereen wel een antwoord op heeft, maar hoe zit het nu precies? Een artikel over wetgeving en de uitleg van de wet.

Stel u heeft een auto en u stalt deze in een parkeergarage. U gaat regelmatig op pad zonder auto. De auto blijft staan. Is er dan juridisch sprake van het feit dat uw auto “deelneemt aan het verkeer”? Het Europees Hof van Justitie heeft hierop een antwoord gegeven.

Lees verder

Rechtsbijstandverzekering niet voor geschillen die al ‘in de lucht hangen’09-10-2020

Wanneer u overweegt een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, heeft u daar vast goede redenen voor.. Maar wat als er al een geschil op handen is? 

De hedendaagse samenleving is complex. Of het nu gaat om een schade in het verkeer of een discussie met de werkgever, vaak is er behoefte om te weten hoe ‘het juridisch zit’. Een rechtsbijstandverzekering kan dan uitkomst bieden.

Lees verder

Uw autoverzekeraar erkent ‘uw’ schuld terwijl u het hiermee niet eens bent17-09-2020

U raakt met uw auto betrokken bij een verkeersongeval. Niets ernstigs, maar toch is er schade. Niet uw schuld vindt u, maar de verzekeraar beslist anders. Hoe zit dat dan?

Lees verder

Betere verzekeringsmogelijkheden voor voormalig kankerpatiënten21-08-2020

Elke dag weer worden hele kleine stapjes gezet om de overlevingskans van mensen bij wie een vorm van kanker wordt geconstateerd te verbeteren.

Hoewel het einddoel bij kanker, namelijk volledige genezing, nog heel ver weg is mogen we dankbaar zijn voor de ontwikkelingen die plaatsvinden. Door grotere overlevingskansen, is het voor ex-kankerpatiënten nu mogelijk zich beter te verzekeren.

Lees verder

Nieuwe fietssleutel? 14-08-2020

Heeft u een fietsverzekering? Let dan op de verzekeringsvoorwaarden wanneer u een nieuwe fietssleutel laat maken.

Er komen steeds mooiere maar ook duurdere fietsen op de markt. Hoewel exacte cijfers niet bekend zijn, gaan de beste schattingen toch uit dat op jaarbasis circa een half miljoen fietsen worden gestolen. De belangstelling om deze fietsen te verzekeren tegen diefstal groeit mede daardoor.

Lees verder

Stevige juridische bescherming voor fietsers in het verkeer07-08-2020

Als financieel advieskantoor helpen wij onze relaties ook wanneer zij met een schade te maken krijgen. Ongevallen waarbij een auto en een fietser betrokken zijn, vragen vaak om extra uitleg.

Lees verder

Handdoek over de bagage is niet voldoende27-07-2020

Bagage in de auto is een gemakkelijk doelwit voor diefstalplegers. In dit artikel een aantal zaken om rekening mee te houden als u met de auto op vakantie gaat.

Voorzichtig gaan veel mensen weer denken aan de mogelijkheid om in de komende weken toch op vakantie te gaan. Velen kiezen voor een reis met de auto, opdat wanneer corona weer de kop opsteekt, snel met de terugreis kan worden begonnen. 

Lees verder

Op vakantie: hoe zit het met de reisverzekering? 20-07-2020

Gaat u in de komende tijd buiten Nederland op vakantie? Denk aan uw reisverzekering! Lees verder

De studiekosten van uw kinderen09-07-2020

Binnenkort starten veel jongeren met hun vervolgstudie. Een spannende tijd met veel nieuwe ervaringen, maar ook een tijd waarin er kosten gemaakt moeten worden.

Kinderen die studeren maken hoge kosten. In welke mate mogen ouders die hiertoe financieel in staat zijn, hun kinderen financieel een handje helpen?

Lees verder

Zo verklein je de kans op autopech22-06-2020

Door de corona-maatregelen is autorijdend Nederland bijna tot stilstand gebracht. Of het nu gaat om woon-werkverkeer of het bezoeken van familie of vrienden, het is momenteel zeer beperkt mogelijk. De verwachting is dat hier binnenkort geleidelijk verandering in komt. Veel auto’s hebben echter waarschijnlijk een tijd lang stil gestaan. Normaal leidt dit niet gelijk tot problemen, maar toch delen we graag enkele tips zodat u straks weer veilig de weg op kunt gaan. Lees verder