Nieuws overzicht

Bestaande schulden beperken mogelijkheid om woning te kopen04-11-2019

Door de wet en regelgeving rond lenen is het voor starters lastiger geworden om een woning te kopen. Maar wanneer u goed bent voorbereid, vergroot u uw kansen op het verkrijgen van een hypotheek.  

Het advies aan jongeren die het plan hebben een woning te kopen: voorkom zo veel mogelijk het aangaan van schulden voordat de financiering van de woning rond is.

Lees verder

Wat als iemand tijdens een teamsport door u letsel oploopt?28-10-2019

Miljoenen genieten elke keer weer van onze oranje leeuwen en leeuwinnen. Voor veel jongens en meisjes is het een extra stimulans is om in teamverband te gaan sporten.

Lees verder

Asbest: Wat als iets niet te verzekeren is? 18-10-2019

Er komt voorlopig geen verbod op asbestdaken. De Eerste Kamer heeft een wetsvoorstel van het kabinet om het dakbedekkingsmateriaal uit te bannen verworpen.

Er is alle reden om bij de aankoop van een woning of gebouw gedegen te onderzoeken op de aanwezigheid van asbest. Wij leggen dit uit aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk.

Lees verder

Ook uw autoverzekering verdient aandacht17-09-2019

Op 1 januari 2019 waren er in Nederland maar liefst 8,5 miljoen personenauto’s. Iedere auto dient verplicht een verzekering te hebben die dekking verleent indien met de autoschade aan een derde wordt toegebracht. In dit artikel behandelen wij een aantal “weetjes” met betrekking tot de auto

Lees verder

Al die elektrische apparaten……11-09-2019

400.000 elektrische fietsen werden alleen al in 2018 in Nederland verkocht. Tijd voor wat aandacht voor een belangrijk onderdeel: de accu

Niet alleen dat steuntje in onze rug op de fiets danken we aan de accu. Er is een enorme lijst van voorwerpen die, voorzien van een accu ons leven aangenamer maken. Maar er is wel een aandachtspuntje

Lees verder

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?28-08-2019

Was u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende tijd ook een woning te kopen? 

Lees verder

Wie moet de schade betalen? 22-08-2019

De buurvrouw haalt haar contactlens uit haar oog. Nadat zij de lens op haar vinger legt, valt deze op de grond. Vervolgens stapt de andere buurvrouw op de lens.....

Krak zei de lens. 

Lees verder

Veel gemeenten geven starters graag een duwtje (in de goede richting)16-08-2019

Circa 250 gemeenten in Nederland helpen starters op de woningmarkt om een woning te kopen. Dat doen zij via de “starterslening”.

Lees verder

Cijfers om even stil bij te staan06-08-2019

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft onlangs het uitgebreide onderzoek “Geldzaken in de praktijk” gepubliceerd

Lees verder

WA- autoverzekering geen vrijbrief voor onjuist handelen31-07-2019

Dankzij de verplichte WA-verzekering wordt een schade, veroorzaakt door een automobilist standaard vergoed. Maar daarmee is de zaak niet altijd afgedaan..

Lees verder

Uw woning heeft een eigen identiteit18-07-2019

Zoals iedereen in Nederland een naam heeft en een uniek Burgerservicenummer, heeft ook elke woning dat.

Lees verder

Wanneer is iets een tuinmeubel?09-07-2019

Is een (zeer) luxe barbecue een tuinmeubel? Dat was de vraag waarover de geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening zich onlangs moest uitspreken.

Lees verder

Mogen wij u uitdagen?28-06-2019

Sinds u rijexamen heeft gedaan kan het zijn dat er veranderingen in de wet zijn doorgevoerd en nieuwe verkeersborden zijn verschenen. Hoe goed kent u die?

Lees verder

Het vliegt, maar is het ook verzekerd?13-06-2019

De prijzen dalen razendsnel. En wat is nu leuker om op vakantie of tijdens de bruiloft beelden vanuit de lucht te maken?

Lees verder

Groene kaart: mee op vakantie of niet?29-05-2019

De vakantie komt eraan. Dit betekent vaak dat u ook weer met de auto of caravan op pad gaat. Met de groene kaart toont u aan dat uw auto verzekerd is en heeft u belangrijke gegevens bij de hand, zoals het nummer van de alarmcentrale. Maar moet die groene kaart verplicht mee?

Lees verder