Nieuws overzicht

Weer op vakantie?14-06-2021

Laten de gevolgen van het coronavirus het in de komende maanden wel of niet toe dat we op vakantie gaan? Zo ja, welke gebieden zijn dan veilig? Die vraag zal in deze tijd op veel plaatsen gesteld worden. Gaat u op vakantie, besteed dan extra aandacht aan uw reisverzekering want het coronavirus kan onverwacht voor extra kosten zorgen. Lees verder

Bij uw autoverzekering gaat iets veranderen02-06-2021

Er gaat iets veranderen bij autoverzekeringen! Wij vertellen u hierover graag iets meer Lees verder

Slotenmaker? Let op!!10-05-2021

Wat doet u als u per ongeluk, zonder sleutel de deur achter u dichttrekt? U schakelt of de buren in, of u pakt uw telefoon en gaat het internet op…

Dom, dom, dom. U moet even snel naar buiten en trekt de buitendeur achter u dicht. Niemand thuis en uw sleutels liggen binnen. Wat te doen? Gelukkig heeft u uw mobiel bij u. Even googelen onder “slotenmaker”. Ja hoor een hele rij slotenmakers met fraaie sites. U belt en snel rijdt er iemand voor. Maar dan……

Lees verder

Gemak dient de mens: deur auto gaat vanzelf open04-05-2021

Mooi! Geen gepruts meer in het donker of zoeken naar je sleutel, dankzij de autosleutel met zender. Alleen maar voordelen, toch?

De techniek maakt ons leven vaak gemakkelijker. Midden in de nacht zoeken naar je sleutel: “Zat ie nou in mijn jas of in mijn tas?”,  is zo’n ongemak dat de techniek toch maar mooi heeft oplost met de “contactloze sleutel”. Tsja, maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel.

Lees verder

Diefstal e-bikes: een risico om rekening mee te houden29-04-2021

Het is weer lente. Dus we halen massaal de (elektrische) fiets weer tevoorschijn.

Zeker gelet op alle beperkingen die het coronavirus ons de afgelopen periode heeft opgelegd, snakken veel mensen er weer naar om in de zon op de fiets “een ritje” te kunnen maken. Daarbij is de e-bike ongekend populair geworden. Maar er is ook een minder leuk bericht: e-bikes worden steeds vaker gestolen.

Lees verder

Zonnepanelen voor uw woning? Informeer ons!19-04-2021

Steeds meer woningen worden voorzien van zonnepanelen. Een mooie ontwikkeling. Maar hoe zit het met de verzekering?

Heeft u zonnepanelen op of rond uw woning of gaat u deze binnenkort installeren? Informeer ons kantoor dan hierover.  Lees verder

Waar staan (of hangen) uw bezittingen? 06-04-2021

Het klinkt zo logisch: uw inboedel staat bij u thuis. Maar is dat echt zo? En wat nu wanneer een deel van uw bezittingen ergens anders staan?

Een inboedelverzekering sluit u af met het oog op de schade die aan uw inboedel kan ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld brand of diefstal.

Lees verder

Na verkeersongeval: meewerken aan onderzoek!25-02-2021

Elke verzekering kent voorwaarden. In deze voorwaarden zijn de rechten en plichten van de verzekeraar en de consument geregeld.

In het geval van schade kan het niet opvolgen van de verzekeringsvoorwaarden betekenen dat de verzekeraar ontslagen wordt van zijn verplichting deze schade te vergoeden. Zo’n verplichting kan zijn dat na een verkeersongeval de verzekerde moet meewerken aan een onderzoek. Een voorbeeld uit de praktijk.

Lees verder

Afhandeling van schade aan uw auto wordt eenvoudiger16-02-2021

 Het afhandelen van een schade kan best ingewikkeld zijn, zeker als het gaat om aansprakelijkheid. Stel U heeft een iets oudere auto, waarvoor u alleen een WA-verzekering heeft afgesloten. Helaas, een andere auto rijdt u aan. Vanaf 1 juni 2021 wordt het verhalen van een dergelijke schade eenvoudiger. We vertellen u er graag iets meer over.

Lees verder

Positie ex-kankerpatiënten bij verzekeringen verbetert05-02-2021

Een afwijzing bij het aanvragen van een zorg- of overlijdensrisicoverzekering. Helaas komt het voor en is het niet helemaal onvermijdelijk....

Vanaf januari 2021 gelden er nieuwe regels die (ex.) patiënten beter beschermen. Minister Hoekstra van Financiën heeft een aanpassing in de wet gedaan waardoor de positie van ex-kankerpatiënten bij het afsluiten van een levensverzekering iets beter is geworden. Lees verder

Ik ben het er niet mee eens…28-01-2021

U weet het zeker. De andere automobilist was de schuldige. Wat nu als uw eigen verzekeraar een andere mening is toegedaan?

Lees verder

De lekkage moet wel onvoorzienbaar zijn! 11-01-2021

De kring op het plafond wordt groter en groter: lekkage! Gelukkig heeft u een woonverzekering en daar is waterschade op gedekt. Toch…..? Lees verder

Heeft u een asbest dak of een gevel met asbest? 18-12-2020

Is een (uw) asbest dak te verzekeren? Jawel, maar maatschappijen hanteren verschillende voorwaarden…

Voor woningen met een asbest dak of asbest gevels hanteren verzekeringsmaatschappijen op dit moment een beleid dat onderling sterk verschilt. In dit artikel leggen wij uit wat er aan de hand is. Ook vragen wij u ons te informeren wanneer u weet dat uw woning een asbest dak of asbest gevelplaten heeft. Lees verder

Aansprakelijkheid ouders voor gedragingen van kinderen07-12-2020

Kinderen kunnen schade bij derden veroorzaken. Vaak zal dat per ongeluk zijn. Soms is er sprake van opzet. Wie is er dan aansprakelijk?

Wanneer zijn de ouders aansprakelijk voor schade, veroorzaakt door een kind? En wat valt wel en wat niet onder de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren?

Lees verder

“U regelt het zo, met een paar klikken” Maar wat is er dan precies verzekerd en vooral: wat niet?30-11-2020

Er wordt veel reclame gemaakt voor autoverzekeringen. Hierbij staat het gemak om de verzekering af te sluiten vaak centraal: “een klik met de muis” en de verzekering is afgesloten. Snelheid is mooi, maar vaak is het verstandig om toch iets meer tijd te besteden aan iets dat u bij een verkeerde keuze veel geld kan kosten.

Lees verder