Nieuws overzicht

Afhandeling van schade aan uw auto wordt eenvoudiger16-02-2021

 Het afhandelen van een schade kan best ingewikkeld zijn, zeker als het gaat om aansprakelijkheid. Stel U heeft een iets oudere auto, waarvoor u alleen een WA-verzekering heeft afgesloten. Helaas, een andere auto rijdt u aan. Vanaf 1 juni 2021 wordt het verhalen van een dergelijke schade eenvoudiger. We vertellen u er graag iets meer over.

Lees verder

Positie ex-kankerpatiënten bij verzekeringen verbetert05-02-2021

Een afwijzing bij het aanvragen van een zorg- of overlijdensrisicoverzekering. Helaas komt het voor en is het niet helemaal onvermijdelijk....

Vanaf januari 2021 gelden er nieuwe regels die (ex.) patiënten beter beschermen. Minister Hoekstra van Financiën heeft een aanpassing in de wet gedaan waardoor de positie van ex-kankerpatiënten bij het afsluiten van een levensverzekering iets beter is geworden. Lees verder

Ik ben het er niet mee eens…28-01-2021

U weet het zeker. De andere automobilist was de schuldige. Wat nu als uw eigen verzekeraar een andere mening is toegedaan?

Lees verder

De lekkage moet wel onvoorzienbaar zijn! 11-01-2021

De kring op het plafond wordt groter en groter: lekkage! Gelukkig heeft u een woonverzekering en daar is waterschade op gedekt. Toch…..? Lees verder

Heeft u een asbest dak of een gevel met asbest? 18-12-2020

Is een (uw) asbest dak te verzekeren? Jawel, maar maatschappijen hanteren verschillende voorwaarden…

Voor woningen met een asbest dak of asbest gevels hanteren verzekeringsmaatschappijen op dit moment een beleid dat onderling sterk verschilt. In dit artikel leggen wij uit wat er aan de hand is. Ook vragen wij u ons te informeren wanneer u weet dat uw woning een asbest dak of asbest gevelplaten heeft. Lees verder

Aansprakelijkheid ouders voor gedragingen van kinderen07-12-2020

Kinderen kunnen schade bij derden veroorzaken. Vaak zal dat per ongeluk zijn. Soms is er sprake van opzet. Wie is er dan aansprakelijk?

Wanneer zijn de ouders aansprakelijk voor schade, veroorzaakt door een kind? En wat valt wel en wat niet onder de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren?

Lees verder

“U regelt het zo, met een paar klikken” Maar wat is er dan precies verzekerd en vooral: wat niet?30-11-2020

Er wordt veel reclame gemaakt voor autoverzekeringen. Hierbij staat het gemak om de verzekering af te sluiten vaak centraal: “een klik met de muis” en de verzekering is afgesloten. Snelheid is mooi, maar vaak is het verstandig om toch iets meer tijd te besteden aan iets dat u bij een verkeerde keuze veel geld kan kosten.

Lees verder

Ook voor een AVP is advies wenselijk23-11-2020

De Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren, AVP.

Vrijwel iedereen in Nederland heeft deze verzekering en de kosten voor een Aansprakelijkheidsverzekering voor een gezin bedragen per maand minder dan de kosten van één bioscoopkaartje. Toch is het een belangrijke verzekering die ook om een goed advies vraagt!

Lees verder

Zorgverzekering: er valt echt iets te kiezen17-11-2020

Heeft u uw keuze al gemaakt? 1 Januari lijkt nog ver weg maar In de komende periode zal alle Nederlanders worden gevraagd bij welke verzekeringsmaatschappij zij hun zorgverzekering voor het komend jaar willen houden of nieuw willen afsluiten. 

Rondom de zorgverzekering valt echt iets te kiezen. Het is zinvol een moment te nemen om u hierin te verdiepen.

Lees verder

Geldzorgen? Maak het bespreekbaar10-11-2020

 Het coronavirus leidt niet alleen tot zorgen over onze gezondheid. Het virus heeft voor steeds meer mensen ook financiële gevolgen.

Wat te doen als inkomsten wegvallen terwijl de lasten gewoon doorbetaald moeten worden? Ons advies: maak deze situatie zo snel mogelijk bespreekbaar.

Lees verder

Eigen gebrek en verzekeringen02-11-2020

Wat is eigen gebrek?

Binnen de verzekeringsvoorwaarden wordt onder eigen gebrek verstaan een schade waarvan de oorzaak ligt in het product zelf. Bijvoorbeeld door slijtage, slechte kwaliteit of door natuurlijke oorzaak. Een vergoeding voor schade door eigen gebrek is vrijwel altijd in de verzekeringsvoorwaarden van een schadeverzekering uitgesloten. Maar daar valt nog wel iets meer over te vertellen.

Lees verder

Zorgvuldigheid ook bij melden van schade vereist27-10-2020

Verzekeringsmaatschappijen moeten kunnen vertrouwen op de juistheid van informatie over een schadegeval.

Indien u een beroep doet op een verzekering omdat u een bepaalde schade heeft geleden, dan is het belangrijk dat u ons/de verzekeringsmaatschappij correct informeert. Lees verder

Neemt een in een parkeergarage geparkeerde auto ‘deel aan het verkeer’?19-10-2020

Er zijn vragen waar iedereen wel een antwoord op heeft, maar hoe zit het nu precies? Een artikel over wetgeving en de uitleg van de wet.

Stel u heeft een auto en u stalt deze in een parkeergarage. U gaat regelmatig op pad zonder auto. De auto blijft staan. Is er dan juridisch sprake van het feit dat uw auto “deelneemt aan het verkeer”? Het Europees Hof van Justitie heeft hierop een antwoord gegeven.

Lees verder

Rechtsbijstandverzekering niet voor geschillen die al ‘in de lucht hangen’09-10-2020

Wanneer u overweegt een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, heeft u daar vast goede redenen voor.. Maar wat als er al een geschil op handen is? 

De hedendaagse samenleving is complex. Of het nu gaat om een schade in het verkeer of een discussie met de werkgever, vaak is er behoefte om te weten hoe ‘het juridisch zit’. Een rechtsbijstandverzekering kan dan uitkomst bieden.

Lees verder

Uw autoverzekeraar erkent ‘uw’ schuld terwijl u het hiermee niet eens bent17-09-2020

U raakt met uw auto betrokken bij een verkeersongeval. Niets ernstigs, maar toch is er schade. Niet uw schuld vindt u, maar de verzekeraar beslist anders. Hoe zit dat dan?

Lees verder