Nieuws overzicht

Overlijdensrisicoverzekering alleen voor kostwinner?22-02-2018

Het blijkt dat veel gezinnen wél het risico verzekeren dat de man voor de pensioenleeftijd overlijdt, maar geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor de vrouw. Als gezinnen al een overlijdensrisicoverzekering afsluiten dan is dat in grote meerderheid op het leven van de kostwinner, veelal de man. Kostwinner is degene die maandelijks zorgt voor financiële inkomsten. Het wegvallen van dat inkomen wordt met recht als een risico ervaren. Echter de niet-werkende partner of partner met parttime baan levert ook financiële bijdrage. Is er een wezenlijk verschil tussen de ene partner die in een gezin inkomen genereert en de andere partner die kosten bespaart? 

Lees verder

Joyriding22-02-2018

Joyriding vindt plaats wanneer iemand zonder toestemming gebruik maakt van uw auto zonder de bedoeling om zich de auto toe te eigenen. Denk aan de situatie waarin een aantal jongeren na een avondje stappen te laat zijn voor het openbaar vervoer en een geparkeerde auto kraken om daarmee naar hun woonplaats te rijden. En eenmaal daar aangekomen, de auto laten staan. Met een beetje geluk krijgt u dan na enige tijd de auto terug. Maar wat nu wanneer de joyriders onderweg schade aan derden of aan uw auto veroorzaken?

Lees verder

Vakantieganger onderschat nut reisverzekering30-10-2013

Op het randje van vakantietijd waarschuwen alarmcentrales over de gevaren van een buitenlandse reis zonder reisverzekering. Vorig jaar ging een kwart van de Nederlanders onverzekerd op vakantie.

Volgens de alarmcentrales onderschatten vakantiegangers...

Lees verder

Off-piste skiën is vaak onverzekerd20-01-2014

Off-piste skiën is vaak onverzekerd

Skiërs en snowboarders die buiten de piste een ongeluk krijgen, zijn lang niet altijd verzekerd.
 

Lees verder

Dienstverleningsdocument29-10-2013

Vanaf 1 juli 2013 moeten financiële dienstverleners zoals wij, voorafgaand aan het verlenen van een financiële dienst, een dienstverleningsdocument (DVD) aan u verstrekken. Het DVD moet worden verstrekt bij producten die sinds 1 januari 2013 onder het provisieverbod vallen.

Lees verder