Nieuws overzicht

Uw woning heeft een eigen identiteit18-07-2019

Zoals iedereen in Nederland een naam heeft en een uniek Burgerservicenummer, heeft ook elke woning dat.

Lees verder

Wanneer is iets een tuinmeubel?09-07-2019

Is een (zeer) luxe barbecue een tuinmeubel? Dat was de vraag waarover de geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening zich onlangs moest uitspreken.

Lees verder

Mogen wij u uitdagen?28-06-2019

Sinds u rijexamen heeft gedaan kan het zijn dat er veranderingen in de wet zijn doorgevoerd en nieuwe verkeersborden zijn verschenen. Hoe goed kent u die?

Lees verder

Het vliegt, maar is het ook verzekerd?13-06-2019

De prijzen dalen razendsnel. En wat is nu leuker om op vakantie of tijdens de bruiloft beelden vanuit de lucht te maken?

Lees verder

Groene kaart: mee op vakantie of niet?29-05-2019

De vakantie komt eraan. Dit betekent vaak dat u ook weer met de auto of caravan op pad gaat. Met de groene kaart toont u aan dat uw auto verzekerd is en heeft u belangrijke gegevens bij de hand, zoals het nummer van de alarmcentrale. Maar moet die groene kaart verplicht mee?

Lees verder

Voorkom financiële tegenvallers: het belang van de dekking medische kosten28-05-2019

Is het nodig om de dekking Medische kosten mee te verzekeren op een reisverzekering als je op vakantie gaat? Of is een (aanvullende) zorgverzekering voldoende? Een veel gestelde vraag, die niet voor iedereen altijd duidelijk te beantwoorden is. In dit bericht leggen we uit hoe het precies zit

Lees verder

Over auto’s valt altijd weer iets te vertellen23-05-2019

Over auto’s en verzekeringen valt altijd weer wat nieuws te vertellen. Even wat verschillende “nieuwtjes” op een rij

Lees verder

Goed om even bij stil te staan: de WOZ-waarde van uw woning10-05-2019

Elk jaar en uiterlijk eind februari ontvangt elke eigenaar van een woning van zijn of haar gemeente hem weer…

In de beschikking van de gemeente wordt de nieuwe WOZ-waarde van de woning vastgesteld. Het is verstandig om deze beschikking met extra aandacht te lezen.

 

Lees verder

Ligt bij u de sleutel van de voordeur ook onder die ene bloempot?26-04-2019

Hoewel het aantal inbraken de laatste jaren daalt, is er alle reden om zelf maatregelen te nemen om te voorkomen dat u thuis te maken krijgt met een inbraak.

Lees verder

Werkgeversverklaring steeds vaker digitaal17-04-2019

In dit artikel leest u wat het verschil is tussen een werkgeversverklaring en een inkomensverklaring.

Als u in loondienst werkt en u wilt een hypotheek afsluiten dan zal de bank een verklaring willen ontvangen van uw werkgever waarin deze verklaart wat uw inkomen is. Dat vindt niet elke werknemer prettig. Voor hen is er goed nieuws.

Lees verder

Consumentenkoop? Als koper geniet u extra bescherming09-04-2019

De wetgever geeft extra bescherming aan consumenten die goederen kopen van een professionele verkoper. Maar gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen.

U loopt langs de plaatselijke autogarage. En daar staat hij: die mooie tweedehands auto die u al zo lang zocht. Na enig onderhandelen komt u tot overeenstemming.

Lees verder

Een levenstestament. Een onderwerp om tijdig over na te denken02-04-2019

In een testament kunt u regelen wat er na uw overlijden met uw bezittingen moet gebeuren. In een levenstestament kunt u een aantal belangrijke wensen vastleggen waarvan u wilt dat deze geëerbiedigd worden wanneer u zelf niet meer in staat bent deze uit te voeren.

Lees verder

Welvaartsmaatschappij met veel schulden25-03-2019

Nederland is een welvarend land. Maar niet alle inwoners zijn welvarend...

Naar schatting hebben bijna 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens problematische schulden of het risico daarop.

Lees verder

Verschillen bij autoverzekeringen worden groter07-03-2019

Kijkt u alleen naar hoe hoog de premie is van uw autoverzekering? Vergelijken op prijs is prima, maar let ook op de voorwaarden.

Veel verzekeringsmaatschappijen passen de voorwaarden en premies van hun autoverzekeringen aan. Vooral jongeren krijgen te maken met hogere premies

Lees verder

Wij hebben méér dan 347 seconden voor u de tijd!25-02-2019

Bij grote financiële instellingen vinden aan de lopende band reorganisaties plaats. Bijna altijd is de opdracht om met minder mensen meer werk te doen. Dit alles uiteraard ‘in het belang van de klant’.

Lees verder