Nieuws overzicht

Kent u de stichting Salvage?24-04-2018

Een schade die u lijdt door bijvoorbeeld het verliezen van een telefoon is niet te vergelijken met het verlies van een woonhuis met inboedel. Bij dat laatste krijgt u niet alleen emotioneel, maar ook aan regelwerk en organisatie veel op uw bordje. Voor ondersteuning is er dan de stichting Salvage. 

Wij hopen natuurlijk dat het u nooit zal overkomen. Maar wanneer u toch eens te maken krijgt met een forse brand in uw woning dan is er een grote kans dat u stichting Salvage leert kennen. In dit artikel laten wij u met het mooie werk van deze stichting kennismaken

Lees verder

Asbest ook rondom woningen verwijderen31-03-2018

Vanaf 2025 mogen daken geen asbest meer bevatten. U heeft nog ruim de tijd om u hierop voor te bereiden. Maar pas op bij calamiteiten!

Nog steeds bevatten veel woningen asbesthoudend materiaal. Er zijn meerdere goede redenen om dit materiaal waar mogelijk te verwijderen.

Lees verder

Houd uw bankrekening voor u zelf13-03-2018

‘Mogen wij toegang hebben tot uw bankrekening?’ Een vraag waarbij waarschijnlijk alarmbellen gaan rinkelen. Toch kunt u deze vraag op korte termijn verwachten.

In de komende tijd gaan verschillende partijen u benaderen met de vraag om inzage in uw bankgegevens.

Mijn advies: voorlopig maar even nee zeggen! In dit artikel leg ik uit wat er aan de hand is.

 

Lees verder

Joyriding27-02-2018

Joyriding vindt plaats wanneer iemand zonder toestemming gebruik maakt van uw auto zonder de bedoeling om zich de auto toe te eigenen. Maar wat nu wanneer de joyriders onderweg schade aan derden of aan uw auto veroorzaken?

Lees verder

Overlijdensrisicoverzekering alleen voor kostwinner?22-02-2018

Het blijkt dat veel gezinnen wél het risico verzekeren dat de man voor de pensioenleeftijd overlijdt, maar geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor de vrouw. Als gezinnen al een overlijdensrisicoverzekering afsluiten dan is dat in grote meerderheid op het leven van de kostwinner, veelal de man. Kostwinner is degene die maandelijks zorgt voor financiële inkomsten. Het wegvallen van dat inkomen wordt met recht als een risico ervaren. Echter de niet-werkende partner of partner met parttime baan levert ook financiële bijdrage. Is er een wezenlijk verschil tussen de ene partner die in een gezin inkomen genereert en de andere partner die kosten bespaart? 

Lees verder

Vakantieganger onderschat nut reisverzekering30-10-2013

Op het randje van vakantietijd waarschuwen alarmcentrales over de gevaren van een buitenlandse reis zonder reisverzekering. Vorig jaar ging een kwart van de Nederlanders onverzekerd op vakantie.

Volgens de alarmcentrales onderschatten vakantiegangers...

Lees verder

Off-piste skiën is vaak onverzekerd20-01-2014

Off-piste skiën is vaak onverzekerd

Skiërs en snowboarders die buiten de piste een ongeluk krijgen, zijn lang niet altijd verzekerd.
 

Lees verder

Dienstverleningsdocument29-10-2013

Vanaf 1 juli 2013 moeten financiële dienstverleners voorafgaand aan het verlenen van een financiële dienst, een dienstverleningsdocument (DVD) aan u verstrekken. Het DVD moet worden verstrekt bij producten die sinds 1 januari 2013 onder het provisieverbod vallen.

Lees verder