De reisverzekering: je zou het bijna vergeten

 Wij gaan op reis en nemen mee….

Wie kent dit spelletje niet? Goed om de kinderen op de achterbank op de rit naar de bestemming kilometerslang vrolijk te houden. De werkelijkheid is dat wij tegenwoordig veel meer aan kostbare zaken meenemen dan in het verleden. Denk aan de mobiele toestellen van elk van de gezinsleden, de laptop, en de GoPro camera’s. Wanneer die goederen door diefstal of een calamiteit als brand of overstroming verloren gaan, praat je over een aanzienlijke kostenpost.

Medische kosten het belangrijkste

Wanneer je in het buitenland opeens medische hulp nodig hebt en bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet, dan zullen deze kosten over het algemeen door jouw Nederlandse basis-verzekeraar worden vergoed. Hier is echter wel een belangrijk voorbehoud: de Nederlandse verzekeraar vergoedt de kosten tot ongeveer het kostenniveau dat in Nederland voor die behandelingen geldt. Verblijf je in een land waar de medische kosten veel hoger zijn dan loop je het risico het verschil zelf te moeten betalen.

Ook wanneer je met speciaal vervoer naar Nederland gerepatrieerd moet worden loop je het risico om zonder een goede reisverzekering deze kosten zelf te moeten betalen. Zelfs wanneer je met een normale lijnvlucht kan terugkeren, maar wel 3 of 4 plaatsen moet reserveren omdat vervoer alleen liggend mogelijk is, kan dit fors in de papieren lopen.

Privé en zakelijk loopt door elkaar

Als gevolg van het coronavirus zijn wij eraan gewend geraakt dat het werk dat we doen niet alleen meer op het kantoor plaatsvindt. We werken bijvoorbeeld voor een deel thuis. Werk en privé lopen daardoor steeds meer in elkaar over. Dat kan ook gevolgen hebben voor vakanties. Steeds vaker zien wij dat “het gezin” wat langer in het buitenland blijft omdat een of beide ouders aan de vakantieperiode enkele dagen “vastknopen” waarop men aan het strand of de rand van het zwembad “op afstand” werkt. In dit soort situaties is er minder aandacht voor hoe het dan precies zit wanneer op zo’n moment de laptop beschadigd raakt of gestolen wordt.

De ene verzekeraar is de andere niet

In de voorwaarden van reisverzekeringen zitten grote verschillen. Alleen vergelijken op de premie per dag is niet verstandig. Zo is het belangrijkrijk goed te letten op de maximale bedragen die verzekering dekt en of bepaalde sporten zoals diepzeeduiken of bergbeklimmen van vergoeding zijn uitgesloten. Ons kantoor heeft inzicht in de verschillen tussen de polisvoorwaarden van meerdere verzekeringsmaatschappijen. Wij kunnen je daardoor goed adviseren welke verzekering bij jou past, gelet op je gezinssamenstelling, bestemming, soort bagage en apparatuur die je meeneemt en de activiteiten die je tijdens de vakantie gaat ondernemen.

 

Terug

Meer nieuws

Jouw verzekeringen zijn belangrijk voor ons!

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat jij via onder meer verzekeringen de zekerheid krijgt... Lees meer

Huurder van een woning met enkel glas?

Huur jij jouw woning? En heeft je woning nog enkel glas? Dan is het verstandig om aan de...

Lees meer

Elektrische fietsen geliefd bij dieven

Sinds 2018 worden er jaarlijks meer nieuwe elektrische fietsen verkocht dan gewone toer- of... Lees meer